Intervisie, een eigentijdse steencirkel

Een steencirkel is van oudsher een plek waar energie is samengebald. Een intervisiegroep is ook zo’n plaats waar nieuwe inzichten en perspectieven kunnen ontvlammen vanuit de wijsheid en compassie van de deelnemers.

Stenen cirkels werden in alle culturen vrijwel zeker beschouwd als heilige plaatsen waar buitengewone kracht kon worden geconcentreerd en ontvangen. Een van de bekendste steencirkels is die van Stonehenge. Dergelijke energetische plekken zijn overal in de wereld door mensen gecreëerd. Het leggen van een steencirkel had als oogmerk jezelf en de aarde beter te leren kennen. En om je meer verbonden te voelen met de natuur en de mensen om je heen.

In een intervisiegroep is het de bedoeling om te leren van en met anderen. Te inspireren en te worden geïnspireerd. Door en met vakgenoten op een open en gelijkwaardige wijze. Vandaar mijn keuze voor een beeld van een stenen cirkel op mijn pagina over intervisie-begeleiding.

Wil jij ook een vitale plek creëren waar je met collega’s kunt leren van elkaars persoonlijke ervaringen met werkgerelateerde vraagstukken? Vorm dan een intervisiegroep. En doe je dat liever niet alleen, neem dan contact op met Psynthos.

Bronnen: silvercircle.org; Planet Circle (1991) Richard Long, collectie De Pont museum Tilburg

Geef een reactie

%d