Het wemelt van de paardenbloemen

Op de homepage van psynthos.com wemelt het van de paardenbloemen. En dat is niet zomaar.

De paardenbloem wordt wel beschouwd als het symbool, dat ons eraan herinnert dat alles met alles samenhangt en uit één universum voortkomt. Waarbij ieder een bijzonder en onmisbaar deel is van het geheel. De gele bloem symboliseert de stralende zon en de pluizenbol symboliseert de volle maan.

Vrijwel iedereen heeft als kind of volwassene wel eens zo’n pluizenbol geplukt en de pluisjes weggeblazen. Die dan beweeglijk meewaaien met de wind. De paardenbloem is een blije en wijze bloem die een ontwapenende ondeugendheid over zich heeft. Een bloem die de boodschap brengt dat het allemaal niet zo zwaar hoeft te zijn. Maar lekker licht en luchtig. En ondertussen helpt ze jou op haar eigenwijze, speelse manier om te kijken naar de diepere issues die misschien bij jou spelen, om er een omgang mee te vinden. Het is een bloem van overvloed. De potentie spat ervan af, mits de bol de zaden durft los te laten en de zaden de bol. Je hoeft ze alleen maar uit de lucht te plukken en te planten. Dan komen ze tot wasdom en kun je oogsten. Doe je dat liever niet alleen, neem dan contact op met Psynthos.

Bronnen: viltbloemist.nl; inspirerendleven.nl

%d